relove

Wij zijn ervan overtuigd dat mode cyclisch en milieuvriendelijk kan zijn. In navolging van deze droom hebben we ReLove gecreëerd, onze meest eco-friendly collectie. We gebruiken biologische, gerecyclede of natuurlijke vezels in het streven om duurzamere kledingstukken te maken die het milieu minder belasten.

RELOVE-PRODUCTEN:

De kledingstukken die met een duurzamer proces zijn gemaakt van natuurlijke, biologische of gerecyclede materialen en/of in de buurt (Italië, Spanje en Portugal) zijn gefabriceerd, krijgen van ons het ReLove-label. Zo zijn ze zowel in onze fysieke winkels als in de online winkel direct te herkennen.

Van onze herfst/wintercollectie van 2019 maakte 10% van onze totale collectie deel uit van de ReLove-collectie. In 2020 behoorde 26% van de kledingstukken tot de ReLove-collectie. We werken eraan om dit cijfer te verhogen tot 35% van de totale productie in 2021 en willen dit aandeel de komende jaren verder vergroten om de impact van Brownie op het milieu zoveel mogelijk te beperken.

Alle kledingstukken met het ReLove-label voldoen aan door internationale instanties vastgestelde kwaliteitsnormen. De materialen die we gebruiken en het productieproces worden door ons gecontroleerd, zodat het eindproduct aan de Brownie-kwaliteit voldoet.

Momenteel beschikken alle leveranciers die onze ReLove-collectie mogelijk maken over OTS- (Organic Content Standard), GOTS- (Global Organic Tecticle Standard), en BCI-certificaten (Better Cotton Initiative). Ook werken ze met gerecycled katoen en Lenzing-materialen zoals Lyocel en Viscose Ecovero.

adn1
Brownie's DNI:

Brownie bestaat uit een overwegend jong team, dat het bedrijf naar een duurzame toekomst wil leiden, waarin het milieu ontzien wordt en de wereldwijde impact van onze collecties puur esthetisch is.

Onze winkels worden gekenmerkt door gerecycled meubilair en decoratie. Hiervoor restaureren we antieke meubels (soms met meer dan 100 jaar geschiedenis!) en in onbruik geraakte voorwerpen, die dankzij ons ecosysteem van ambachtslieden en restaurateurs een tweede leven krijgen en de productie op industriële schaal tot een minimum beperkt.

Zo is elk van onze winkels bijzonder en uniek. Ook moedigen we vakmanschap en meubelrestauratie aan omdat we geloven in de schoonheid van objecten met een geschiedenis.

ADN-img
Kick-off Relove

ReLove ziet het licht als onze eerste meest duurzame kledingcollectie, goed voor 10% van onze totale productie in 2019.

26% duurzame productie

In 2020 heeft ReLove het gewicht verhoogd tot 26%, waarmee we ons oorspronkelijke doel van 20% hebben overtroffen.

42% duurzame productie

We verhoogden het aandeel van ReLove in de collectie tot 42%.

58% duurzame productie

We verhoogden het aandeel van ReLove in de kleding- en accessoirecollectie tot 58%.

BGreen

We hebben een intern comité opgericht om de transformatie van het bedrijf naar duurzaamheid te leiden, een team waarin medewerkers van alle afdelingen deelnemen. We stellen nieuwe acties voor zodat we ons kunnen ontwikkelen duurzaamheid op alle vlakken van het merk.

100% hernieuwbare energie

100% van de energie die zowel in ons hoofdkantoor als in de winkels wordt verbruikt, is afkomstig van hernieuwbare bronnen.

Groenere leveranciers gebruiken

Bepalen welke leveranciers voldoen aan de ReLove-normen van Brownie.

Verpakkingen

We verbeteren de verpakkingen door plastic materialen te vervangen door natuurlijke materialen.

Persoonlijke vorming

In het najaar organiseren we in samenwerking met BCome 3 trainings- en bewustwordingsdagen voor ons menselijke team. Onze ReLove-collectie is een van onze hoofddoelstellingen, maar we willen ook acties uitvoeren in de dagelijkse routine van onze medewerkers.

CO2-voetafdruk

We hebben samen met onze logistieke dienstverlener een controlesysteem voor de CO2-voetafdruk geïmplementeerd om de impact van ons transport te meten.

Plastic collectors

We werken met de vereniging samen om plastic in te zamelen

AGUA KM 0

We produceren 0% afval bij het waterverbruik in onze kantoren.

Duurzaamheid als waarde

Met de drie waarden Brownie, eerlijkheid, nederigheid en transparantie, begonnen we eraan te werken om duurzaamheid op te nemen.

Vermindering van zendingen

We hebben zendingen naar winkels en zendingen naar leveranciers gebundeld om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Reforest

De eerste Brownie-bomen zijn door ons geplant in de bossen van de vereniging Reforest.

Handleiding winkels

Het samenstellen van een handleiding met tips over duurzame acties die bij de dagelijkse gang van zaken in de winkels toegepast kunnen worden.

Verbeterde verpakking

Onze stoffen geschenkzakken werden 100% biologisch, de voordeelzakken werden 100% recyclebaar en de dozen die in het magazijn worden gebruikt, zijn FSC (Forest Stewardship Council, een certificering met de doelstelling om te komen tot verantwoord en duurzaam gebruik van bossen).

BGreen tips

Driemaandelijkse nieuwsbrief voor onze medewerkers met advies en informatie over duurzame tips die ze dagelijks kunnen toepassen en zo een community creëren.

Vermindering van afdrukken

We verminderen het aantal afdrukken op papier in onze kantoren aanzienlijk.

Recycling van stoffen

We geven de stoffen die we niet meer gebruiken een tweede leven zodat designscholen werkmaterialen hebben.

50% elektrische energie

De energie in onze interne logistiek is voor 50% hernieuwbaar.